Broccolipaj med purjolök, fetaost och tomater

IMG_2271Vi gör en broccolipaj med bacon, men en av våra gäster vill ha ett vegetariskt alternativ (så vi ersätter bacon med tomater som vi lägger dekorativt runt formen. Mejeriprodukter fungerar så vi gör samma recept men gör det i två olika formar. Paj generellt tycker jag är toppen för man kan verkligen fylla dem med det man har hemma och verkligen rensa på både grönsaker, ostkanter och småslattar.

125 g smör eller margarinIMG_2265
3 dl vetemjöl med fullkorn
1 msk linfrö
2 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g broccoli
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 pkt fetaost i tärningar
10 coctailtomater
1 msk Smör
3 dl riven ost

Äggstanning:IMG_2266
3 st ägg
2 dl creme fraiche paprika chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Blanda smör, mjöl och linfrön till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Fräs paprika, purjo och vitlök i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Salta och peppra. Fördela lök, broccoli, fetaost och riven ost i pajskalet. Lägg delade tomater dekorativt runt om och häll sedan på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

Easy AdSense by Unreal