Broccolipaj med bacon och fetaost

IMG_2272Vi avslutar veckan med en broccolipaj med fetaost och bacon. För vår del en både kyl- och frysrensning som passar före ny matvecka. Vi har en gäst som vill ha ett vegetariskt alternativ så vi gör en till liten paj bredvid med coctailtomater istället för bacon.

125 g smör eller margarinIMG_2265
3 dl vetemjöl med fullkorn
1 msk linfrö
2 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g broccoli
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 pkt fetaost i tärningar
2 pkt bacon
1 msk Smör
3 dl riven ost

Äggstanning:IMG_2269
3 st ägg
2 dl creme fraiche paprika chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Blanda smör, mjöl och linfrön till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter och ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Koka broccolin i bitar i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Fräs paprika, purjo och vitlök i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg. Vispa ihop ägg och creme fraiche. Salta och peppra. Fördela lök, broccoli, fetaost och riven ost i pajskalet lägg på baconskivor och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

Easy AdSense by Unreal