Parmesanpanerad kyckling med chili

IMG_2082Vi har tidigare gjort parmesanpanerade kycklingfiléer, här utgår jag från samma recept men har chili flakes med i paneringen för att få lite mer hetta. Till kycklingen gör jag en basilikayoghurt med vitlök och ugnsbakade rotsaker med paprika. Jag får hjälp i köket av makens tonårsson, som vidgar matintresset och kunskaperna i köket.

8 kycklinginnerfiléerIMG_2072
2 ägg
2-2½ dl riven parmesan
svartpeppar
salt
chili flakes
1 dl vetemjöl

Vi börjar med att dela kycklingfiléerna på längden så det blir smala strimlor. Fyller tre djupa tallrikar med mjöl i första, uppvispat ägg i andra och sen parmesan med svartpeppar, chili flakes och salt. Därefter vänder vi varje filé i tallrikarna i samma ordning och ser till att de har ”panering” överallt.

IMG_2081Man kan också om man vill bara vända de i dem två första och sen lägga kycklingfiléerna i en ugnsform och strö över parmesan men jag tycker det blir godare att steka dem och då ha panering runt hela. Jag skär dem i smala strimlor för att kycklingen ska hinna bli klar inuti innan parmesanen blir bränd. Ha inte för hög värme i stekpannan.

 

IMG_2075

Till maten gör vi en basilikayoghurt, där jag blandar hackad basilika med pressad vitlök i lite matlagningsyoghurt. Vi serverar även potatis och morötter skurna i stavar som vi häller olivolja och havssalt på, där vi efter halva tiden i ugnen fyller på med skuren salladslök och paprika.

Easy AdSense by Unreal