Parmesanpanerad kycklingfilé

Det här är en lyckad kombination av många smaker. Jag tycker att det tar lite tid med paneringen och sen att man får steka dem försiktigt och vända det många gånger. Men det är all tid och möda värd, den smakar gudomligt.

Maken är överlycklig och säger ”att det här var inte sista gången vi åt det här”. Ett gott betyg och jag kan inte annat än att hålla med honom.

4 kycklingfiléer
2 ägg
2-2½ dl riven parmesan
svartpeppar
salt
1 dl vetemjöl

Jag börjar med att dela kycklingfiléerna på längden. Fyller tre djupa tallrikar med mjöl i första, uppvispat ägg i andra och sen parmesan med svartpeppar och salt. Därefter vänder jag varje filé i tallrikarna i samma ordning och ser till att de har ”panering” överallt. Man kan också om man vill bara vända de i dem två första och sen lägga kycklingfiléerna i en ugnsform och strö över parmesanet men jag tycker det blir godare att steka dem och då ha panering runt hela.

Jag steker dem på medelhög värme för att de inte ska bli brända men samtidigt vara så pass lång tid i pannan för att kycklingen ska bli genomstek. Vill du hellre steka den i ugnen låt dem steka i 225 grader ugn i ca. 20 min. Skär försiktigt och kolla att kycklingen är genomstekt.

Till kycklingen är det gott att servera ris, couscous eller bulgur, men även potatisklyftor och en grönsallad. Jag serverade en kall sås, där jag blandade Knorr Exotic Mango med creme fraiche (oh, mamma det här var supergod sås, var betyget från fyraåringen), men det är även gott att köpa en redan smaksatt creme fraiche, eller en valfri sås.

Till maten serverade vi röd och grön paprika. Dagen till ära har vi planterat paprikafrön. Förhoppningsvis har vi egna paprikor senare i år att servera till maten.

 

 

 

 

 

Vintips: Jag rekommenderar att man till det här serverar ett rött vin med lite fylligare smak, ett Amarone. Maten är underbar, så varför inte lägga lite extra på ett gott vin?

Easy AdSense by Unreal