Grillade lammfärsspett med koriander

IMG_1953Här ett par goda, inte alltför kryddade kebabspett av lammfärs. Där jag väljer att trä dem på just träpinnar för att göra det lite festligare. Nytt år och återigen operation kyl- och frystömning. förmiddagen har ägnats till rensning av kylskåp, frysen tätt efter, men här tar det lite längre tid att rensa igenom och laga mat.

500 gram lammfärsIMG_1944
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 krm koriander, malen
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 msk matolja
3 dl bulgur

1 lök, hackad, röd
1 paprika, finhackad
1 kruka koriander
salt
peppar

1 dl matlagningsyoghurt
1 paket grillspett, trä

IMG_1949IMG_1948

 

 

 

 

 

 

Sätt ugnen på ca 200 grader och lägg grillspetten i blöt om de är av trä. Blanda ströbröd och vatten. Låt stå och svälla några minuter innan lammfärs, ägg, pressad vitlök, malen koriander, salt och peppar tillsätts. Blanda snabbt ihop till en slät färs. Dela spetten på mitten för att de ska få plats i stekpannan. Forma färsen till ”korvar” på träspetten. Pensla färsen med olja och stek dem gyllenbruna i stekpannan. Rulla spetten lite då och då så de blir jämnt grillade. Placera spetten på en plåt eller grillgaller och stek klart i ugnen i ca 10 –15 minuter, det gör inget om lammfärsen är lätt rosa i mitten.

IMG_1951Servera spetten med bulgur (tillaga efter anvisningarna på paketet) som blandats med smörfräst, hackad lök och bitar av paprika. Garnera med färsk koriander och servera en klick matlagningsyoghurt till.

Easy AdSense by Unreal