Solsemester på Mallorca

Vi har firat mammas födelsedag på Mallorca med utsikt som på bilden till vänster. Vi bodde Viva Cala Mesquida Resort, på en anläggning som hade möjlighet till All-inclusive, men valde istället att äta på egen hand, även om man kunde boka tre av veckans middagar på någon av de tre olika restaurangerna som finns. Under veckan har vi ätit både god och mindre god mat, men det är väl som vanligt att man väljer och vet inte riktigt vad man får, likaså när man jämför med de svenska smaker som man är van vid. Generellt måste jag nog ändå säga att mest nöjda med maten var vi utanför anläggningen. Men på samma sätt måste jag säga att om man åker med många barn, barn i lägre åldrarna så förstår jag mycket, och skulle själv kunna tänka mig att ta det, även här på den här resorten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pizza går alltid hem, och finns i många smaker så man själv kan välja sin favorit, precis som hemma. Här med procuitto (högst upp till vänster), lax (högst upp till höger), med ananas (längst ner till vänster) och makens favorit, pizza med carpaccio, tunnskivad oxfilé (längst ner till höger).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta, brukar vara ett säkert kort. Där man kan äta goda rätter i olika former av pasta, med skaldjur, skinka/bacon eller som den längst ner till vänster, som är en pasta arrabbiata som då är en starkare tomatsås som serveras till.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under veckan har vi vid några tillfällen beställt in tapas (högst upp båda bilderna), vitlöksbröd (Nästnedersta till vänster) eller andra smårätter som förrätt. Carpaccio (tunnskivad oxfilé nästnederst till höger). Rucculasallad med parmesan och grillade räkor (längst ner till vänster). En blandad sallad med valnötter, blåmögelost, tomater och ruccola (längst ner till höger).

Under dagarna har vi dels bara varit på poolområdet, men även gjort små utflykter. Då passar det bra att ta en lättare lunch utmed vägen och Tortilla de Gambas, räkomelett var en återkommande favorit, hamburgare likaså och sandwich med olika pålägg och tillbehör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Easy AdSense by Unreal