Peach Melbagrottor

Samtidigt som jag gör rabarbergrottor passar jag på att fylla några med hallon och nektariner, även omd et inte är persikor som PeachMelba egentligen innebär, så kallar jag dem i alla fall för PeachMelbagrottor. Fördelen med just grottor är att man kan fylla dem med vad man vill/har hemma.

200 g smör
1 dl strösocker
2 msk marsanpulver
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve hallon
2 små nektarin
1 msk socker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker och marsanpulver poröst och tillsätt mjölet utblandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och rulla ut längder som du sen delar i 30 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. Gör ett litet hål i varje kaka.  Skär nektarin i små bitar, blanda med hallon, socker och potatismjöl och lägg lite i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

Easy AdSense by Unreal