Kladdkaka After eight

Kladdkaka, en enkel, god och återkommande favorit hemma hos oss. Du kan äta den naturell utan smak tillsatt, det går bra att mosa i banan, lägga hallon i formen eller som vi gjort här, lagt ut After Eight ovanpå innan den gräddas. Till kakan serverar jag lite vispad grädde.

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
½ krm salt
ca 10 rutor After Eight

Börja med att knäcka äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ordentligt. Måtta upp margarin och smält försiktigt på spisen, bryt ner blockchoklad och låt det smälta tillsammans. Vispa i mjöl och salt i ägg och sockerblandningen, när det är en jämn och fin smet häller du på det smälta smöret med choklad. (Använder du kakao i stället så blandar du i det tillsammans med vetemjöl och salt).

Passa på att pensla formen med lite smör också så att kakan inte fastnar i formen. Avslutningsvis lägger jag ut After eight rutor i ett dekorativt mönster. Ugnen sätter jag på 150 grader. Ställ formen långt ner i ugnen och klockan på ca 30 minuter, titta och känn efter försiktigt med en provnål om den är färdig. Den ska vara kladdig fortfarande, men ändå hålla ihop.

Easy AdSense by Unreal