Jordgubbsrulle

Maken fyller år och vi har lunchgäster och avslutar den med en jordgubbsrulle. En underbart god tårta som jag dekorerar med jordgubbar och citronmelissblad. Den här kommer vi definitivt att göra fler gånger, då det snabbt och enkelt går att få fram en trevlig bjudningstårta om någon fyller år eller om det är något som vi vill fira.
3 ägg

2 dl socker
1 dl vetemjöl
knappt 1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
vispad grädde
jordgubbar
citronmeliss

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt, tillsätt vetemjöl, bakpulver och potatismjöl. Klä en djupare plåt med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen ca 10 min. Strö ut socker på bänken eller på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp plåten över sockret. Låt svalna lite. Vispa under tiden grädde. Blanda i hälften av jordgubbar skurna i mindre bitar och bred över rulltårtan. Rulla ihop till en rulle. Bred över vispad grädde. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.

Easy AdSense by Unreal