Enchiladas med kyckling

Vi gör enchiladas till middag och passar då på att göra dem med två olika fyllningar, men med kyckling som bas i båda. Den ena formen gör jag med mango chutney som då får agera som en lite mildare variant till barnen och sen en med sambal oelek som blir lite hetare. Till maten gör vi även tomatsalsa med koriander, en nyfunnen favorit som passar till det mesta.

Enchiladas med chili/sambal oelek:
2 kycklingfiléer
1 brk Santa Maria green chili
1-2 tsk sambal oelek
1 brk creme fraiche

Börja med att strimla kycklingfiléerna, stek dem försiktigt i en stekpanna och häll på green chili och sambal oelek. Avsluta med att hälla på creme fraiche och låt det stå och puttra en liten stund. Fördela sedan kycklingen på tortilla bröd, lite riven ost och rulla sedan ihop dem och lägg i en ugnsform med skarven nedåt. Det underlättar sen att ta ur formen om alla ligger åt samma håll. Strö på lite riven ost över alla rullarna och ställ i formen i ugnen, 200 grader ca 20 minuter. Gör en sallad under tiden. Vill man kan man ha samma tillbehör som till tacos, med tacosås och gräddfil.

 

 

 

 

 

 

Enchiladas med mango chutney:
2 kycklingfiléer
1-1½ dl mango chutney
1 brk creme fraiche

Gör som ovan, men byt ut green chili och sambal oelek mot mango chutney.

 

 

 

 

 

Vin till maten: Till maten dricker vi 7 Deadly Zins (art.nr 6690 på systembolaget). Ett Zinfandelvin som beskrivs som mycket fruktigt, eldigt och har en syltig smak med rostad fatkaraktär, med inslag av björnbär, lakrits och peppar. Det har en stark ton av vanilj i eftersmaken och det bryter av maten på ett mycket trevligt sätt. Prismässigt ligger den nog inte som ett vardagsvin då den kostar 115 kronor, men den  är definitivt värd det tycker jag.

Easy AdSense by Unreal