Fläskkotletter med kantarellsås

Jag hittar en bit med fläskkotlett på bit i frysen och tar fram och tinar den. Skär den sedan i bitar och steker dem lätt, bryner kantareller och gör en sås och lägger det på kotletterna med lite ost och ställer in formen i ugnen en stund. Till maten kokar jag lite ris och gör en sallad till.

ca 1 kg fläskkotletter
salt
peppar
kantareller
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond (eller kantarellfond)
smör att steka i

 

 

Jag börjar med att skära upp kotletter, steker dem i lite smör och saltar och pepprar försiktigt. Därefter steker jag kantarellerna och häller på lite fond och matlagningsgrädde och låter den stå och puttra lite.

Kotletterna lägger jag i en ugnsform och häller sedan svampsåsen ovanpå. Lite riven ost som topping och sedan låter jag formen stå i ugnen och få lite färg. 200 grader ca 10 minuter. Till maten serverar jag ris, en blandad sallad och eftersom jag har ugnen på även lite vitlöksbröd.

Easy AdSense by Unreal