Örtkryddad fläskkarré

Sommartid försöker vi grilla mycket, även om det regnar då det är underbart gott spelar inte vädret någon roll. Det här är ett recept som verkar krångligt, men det är det inte – och smak och doftupplevelsen är värd momenten som krävs för att göra det, men det är inte svårt. För att variera matlagningen med tonårssonen så får han hjälpa till med matlagningen. Fläskkarrén tillagas genom att den gnids in i en paprikarubb, innan den grillas och sedan vänds i en örtblandning bestående av timjan och rosmarin. Receptet är hämtat från tidningen Buffé. Receptet är för 10-12 personer.

1½-2 kg fläskkarré i skivor
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1½ dl hackad timjan
3/4 dl hackad rosmarin
5 msk paprikapulver
1½ msk salt
1½ msk vitpeppar
olivolja
flingsalt

Skala och finhacka lök och vitlök som du sedan fräser i 1 msk olja i en stekpanna tills de blir mjuka utan att ta färg. Blanda med timjan och rosmarin och ställ det sedan åt sidan. Blanda paprikapulver, salt och peppar till en rubb. Gnid in köttet med paprikarubben.

Grilla köttet ca 4 minuter på varje sida och klappa sedan in örtblandningen och strö över lite flingsalt.Det är svårt att veta hur länge man ska låta kött ligga på grillen, det beror på vilket kött man grillar, om du har kol eller briketter eller hur utspridd den är. Till maten kokar vi potatis och serverar en färdigköpt bearnaisesås.

Easy AdSense by Unreal