Galliano Hot Shot

En gammal klassiker, den första kaffedrinken som jag kom i kontakt med; Galliano Hot shot. Likör, kaffe och grädde. Vill man alternera Galliano kan man byta ut den mot exempelvis Sambucca och göra en Sambucca Hot shot. Galliano är mycket söt, simmig i smaken med tydlig karaktär av vanilj, inslag av mjölkchoklad och örter. Medan Sambuccan är simmig, mycket söt, kryddig smak med tydlig karaktär av stjärnanis.

2 cl Galliano
2 cl kaffe
lättvispad grädde

Häll upp galliano i lite högre snapsglas. Ta en sked och häll kaffet mot skeden så att det rinner sakta och lägger sig på likören som ett lager. Toppa med lätt vispad grädde. Överst kan du pudra försiktigt med kanel, kardemumma eller riven choklad.

Artikelnummer Galliano på systembolaget 647, 179 kronor för 500 ml. Mycket söt, simmig smak med tydlig karaktär av vanilj, inslag av mjölkchoklad och örter.

Easy AdSense by Unreal