Kladdkaka

Vi får middagsgäster så till efterrätt gör vi en kladdkaka med non stop på. Fördelen med kladdkaka är att man kan ha ett grundrecept och sedan variera det i oändlighet. Jättegott är att ha kokos, rivet apelsinskal, banan eller hallon i smeten. Det går att prova sig fram och leta fram en favorit.

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
200 g blockchoklad eller 4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
½ krm salt

Börja med att knäcka äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ordentligt. Måtta upp margarin och smält försiktigt på spisen, bryt ner blockchoklad och låt det smälta tillsammans. Vispa i mjöl och salt i ägg och sockerblandningen, när det är en jämn och fin smet häller du på det smälta smöret med choklad. (Använder du kakao i stället så blandar du i det tillsammans med vetemjöl och salt).

Passa på att pensla formen med lite smör också så att kakan inte fastnar i formen. Ugnen sätter du på 150 grader. Ställ formen långt ner i ugnen och klockan på ca 30 minuter, titta och känn efter försiktigt med en provnål om den är färdig. Den ska vara kladdig fortfarande, men ändå hålla ihop.

Easy AdSense by Unreal