Carbonara på kotlettbacon (smalmat)

Maken har varit på tjänsteresa och vill ha carbonara när han kommer hem. Jag känner inte för att äta bacon, när jag ändå har ätit ganska nyttigt hela veckan. Istället köper jag kotlettbacon till mig och gör en smalare variant. Jag blandar i lite philadelphiaost med låg fetthalt istället för parmesanosten och så strör jag bara lite parmesan ovanpå istället.

1 pkt kotlettbacon
1 vitlöksklyfta
1½ msk vitlöksost, Philadelphia light
5-6 blad basilika
½ dl matlagningsgrädde 4%
parmesan att riva ovanpå
svartpeppar

 

 

Jag börjar med att skära kotlettbacon, basilikablad och vitlök i små smala strimlor. Jag steker det lite lätt i en stekpanna med en uns rapsolja. Därefter rör jag ner osten och matlagningsgrädden och låter det stå och bli genomvarmt. Innan jag serverar drar jag ett par rejäla varv med svartpeppar över såsen.

Såsen serverar jag till nykokt spaghetti, lite parmesan och Amaronevin. Jag tycker att man ska få äta av allt, likt viktväktarna så får man även räkna med allt man äter och då kan man även unna sig vin till maten även om man äter lite smalare.

 

 

Vin till maten? Jag har precis fått nytt jobb, så vi firar det med en flaska Amarone Castel Forte, ett vin som klassats som Sveriges billigaste Amarone. Ett lite enklare vin, men ett vin som passar till mat som inte själv tar över för mycket av smaken – fast det gör inte vinet heller. Kanske att vi hellre skulle ha gått mer på en invand klassiker som Corvina Veronese eller den lite enklare ripasson, Castel Forte för en lite billigare peng.

 

Easy AdSense by Unreal