Nachos

När vi äter tacos brukar jag göra en tallrik till mig själv med nachos, men ibland gör jag även nachos till alla och då gör jag det i en ugnsform, eller direkt på en långpanna beroende på hur många vi är till middagen. Det här, tycker jag, är mat man äter direkt då chipsen blir mjuka av köttfärsen och osten och inte riktigt är samma sak att äta senare.

600-700 g köttfärs
2 påsar Santa Maria tacokrydda, finns även som Hot
2 msk Heinz chilisås
ev 1-2 msk vatten
Santa Maria tortillachips, finns i olika smaker
isbergssallad
tomat
gurka
paprika
majs
rödlök
riven ost
creme fraiche

Jag börjar med att lägga ut chips i en form eller i en långpanna. Steker färsen och häller på kryddmixen, ibland brukar jag även ta lite chilisås i färsen. Köttfärsen brer jag sedan försiktigt ut över chipsen och avslutar sedan med ost. Ugnen sätter jag på 200 grader och så ställer jag in formen/plåten i ca 20 minuter så allt blir genomvarmt, det behövs ingen längre tid då färsen redan är varm – utan det är osten som ska smälta och chipsen som ska bli varma. Under tiden passar jag på att skär grönsaker och ställer fram tacosås, creme fraiche, jalapeños och riven ost – och/eller om det är något annat gott som någon vill ha.

Vill man kan man även göra egen tacokrydda – jag brukar alternera flera olika recept, lite beroende på vad jag har hemma.

 

Easy AdSense by Unreal