Kebabgratäng

Det finns så många olika sätt att äta kebab på; med ris, bulgur, pommes, i bröd och på pizza. Eller varför inte som en gryta, gratäng eller en kebabpaj. En härlig gratäng som du med fördel även kan förbereda i förväg. Det här är ett perfekt sätt att variera sin kebab och det är populärt hemma hos oss.

Ris för 4 personer
500 g kebabkött (strimlad)
1 msk kebabkrydda
1 pkt krossad tomat
1 brk majskorn
1 1/2 msk konc fond
2 dl matgrädde
2 1/2 dl riven ost
1 krm svartpeppar

Till:

Vitlökssås
Sallad

Koka riset enligt förpackning. Sätt ugnen på 225 grader. Stek kebabköttet tillsammans med kebabkrydda och fördela över formen. Blanda i det kokta riset, tomaterna, majsen, fond och grädden, rör om. Strö över osten och gratinera i ugn 10 – 15 min.

Till maten serverar vi ett nybakat majsbröd, vitlökssås och en blandad sallad med mycket grönsaker.

 

Vin till maten: Till maten dricker vi Raccolto, ett mycket prisvärt bag-in-box vin (nr 2315 på systembolaget.) Beskrivningen på vinet är fruktig, aningen bränd smak inslag av fat, svarta vinbär, slånbär, örter och vanilj. Ett vin med många smaker, utan att det tar över maten. Kebabgratängen med sin vitlökssås är i sig smakrik/kryddig och vi vill inte dricka ett allt för kryddigt vin för att det ska ta över maten. Priset för 3 liter är 234 kronor.

Easy AdSense by Unreal