Kebab med ris, bulgur, pommes eller pitabröd

IMG_0226När jag frågar sonen vad han vill ha till mat, säger han otippat kebab, men mitt upp i all julmaten känns det verkligen som ett välkomnat inslag. Där man själv kan välja om man vill ha ris, bulgur, couscous, pommes strips eller varför inte lägga det i ett pitabröd, eller på en pizza.

Kebabsplitt eller köttfärs
kebabkryddor
ris
sallad
tomat
gurka
majs
rödlök
paprika

pfefferoni

Jag börjar med att blanda ihop en vit sås med vitlök så den får stå och dra till sig medan jag förbereder resten av maten. Därefter sätter jag på ris, steker kebabkött/köttfärs tillsammans med kebabkryddblandningen. Därefter förbereder jag alla grönsaker och lägger upp dem på ett fat så var och en kan ta av sina egna favoriter. Till maten har vi även köpt en röd kebabsås, då det bara är pappa som äter den röda såsen i vår familj.

Vin till maten: Vi dricker ett enkelt Chianti Classico, Terreno från 2009, som kostar 89 kronor på systembolaget (nr 2373). Ett sigillmärkt vin som enligt uppgift från systembolaget har en kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, pinjenötter, salvia och kakao.

Easy AdSense by Unreal