Mjuk pepparkaka med lingon

För att hitta det perfekta receptet på mjuk pepparkaka går jakten vidare. Jag har alltid tagit den ”enkla” vägen och köpt mix – men nog måste det väl gå att göra en mjuk pepparkaka som både är god och perfekt i konsistensen. Det här receptet var riktigt gott, liten gnutta av ingefära som bryter igenom men jag tyckte den var lite väl kladdig.

100 g Smör
2 dl råströsocker
2 ägg
1½ dl Gräddfil
1 msk malen ingefära
1 msk malen nejlika
1 msk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl tranbärs- eller lingonsylt

Börja med att sätta ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liter form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter.

Easy AdSense by Unreal