Kryssningsmiddag

På semester är det både skönt att vara hemma, resa bort och göra olika aktiviteter. Lite spontant bokar vi en kryssning med Viking Line. Mormor och morfar har rest tidigare och då man handlar för ett visst belopp i taxfreebutiken så får man en ny resa, varpå vi inte behöver betala för hytten då vi reser. För att göra resan festligare väljer vi att boka trerättersmiddag i a la carte restaurangen i stället för att äta smörgåsbordet. Det är lite trevligare och barnen har tidigare fått kritor och pysselbok så det kan hålla sig sysselsatta under middagen.

Vi får när vi kommer till restaurangen invänta bordsplacering och få sedan ett runt bord ganska nära fönstret så att barnen kan gå och titta ut när de ätit färdigt. Vi får sedan information om att vi får välja varsin förrätt och varsin varmrätt och sedan ta vad vi vill ha från dessertbordet. Barnen har en egen buffé där man smart nog betalar efter ålder; 0-5 år 20 kronor och 6-12 70 kronor – där de själva kan välja mellan köttbullar, korv, kycklingklubba, lax, köttfärssås med penne, pizzaslice och till det potatismos eller pommes frites. Det finns olika skålar med grönsaker och bearnaisesås, och till efterrätt olika sorters glass med chokladsås, kolasås och puffad choklad att hälla på glassen eller äta som godis.

Vi väljer att börja med varsin skagentoast och till det en liten flaska champagne. Något som också är trevligt är att om du tycker om det vin eller champagnen du druckit så kan du köpa den som taxfreeprodukt direkt från restaurangen. Varmrätten är en ”favorit i repris”, pepparoxfilé med två sorters sås och pommes och till det en flaska amarone.

 

Easy AdSense by Unreal