Grillad kycklingfilé med curry och vitlöksspaghetti

Trots att det regnar grillar vi. Halva altan är under tak och där står en grill. Yngsta dottern tyckte vi skulle äta kyckling idag, så vi tog fram en påse kycklingfilé i morse och har funderat lite fram och tillbaka under dagen vad vi skulle göra med den. Då vi har creme fraiche som behöver användas passar jag på att göra vitlöksspaghetti genom att göra en vitlöksås som jag blandar med spaghetti och serverar till den grillade kycklingfilén.

4 kycklingfiléer
Santa Maria Mango Curry
svartpeppar
olivolja

 

 

 

 

Jag lägger filéerna i en form, häller på olivolja och kryddar dem sedan med mango curry och svartpeppar. Vänder dem och gör likadant på andra sidan. Kycklingfiléerna grillar vi sedan försiktigt ca 10-12 minuter på varje sida utan att grillen är för varm så det bränns utanpå. Vi vill inte heller ha dem grillade för länge så det blir torr, därför passar vi på att skära försiktigt i kycklingen och se när den är klar.

Till kycklingen åt vi ”vitlöksspaghetti” en blandning av spaghetti med en vitlöksås som är creme fraiche baserad. Den fungerar även att äta bara som den är med en sallad till, eller bara knaperstekt bacon till och strö över.

Vin till maten? Det här är en maträtt med flera smaker, av både kyckling, curry och vitlök – jag tycker ändå att mest passande är ett lite kryddigare vin som lämnar lite avtryck.

Easy AdSense by Unreal