Vitlöksspaghetti

Vi grillar kycklingfilé som jag jag kryddat med svartpeppar och mango curry, till det passar jag på att göra en vitlöksås på creme fraiche som jag blandar ner nykokt spaghetti. Jag har creme fraiche i kylen som jag behöver ta reda på så det passar att göra en sås till pastan

Spaghetti
2 burkar lätt creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1½ dl mjukost (går att byta ut mot en creme bonjour)
3 vitlöksklyftor (tar du en creme bonjour med vitlök så minska till 1 klyfta)
salt
peppar

Jag blandar alla ingredienser till såsen i en kastrull och låter den bli varm. När spaghettin sedan är klar och det är dags att servera slår jag över såsen och blandar ihop den ordentligt med spaghettin. Det blir inte en kladdig och såsig rätt, men vill man ha det så är det bara att ta lite mer creme fraiche eller matlagningsgrädde. Jag ville bara ha lite extra smak på spaghettin när jag gjorde den.

Tips: Det här är en vegetarisk rätt om man inte serverar något till, jag skulle då rekommendera att man klipper lite basilika över för att höja smaken. Och rent generellt tror jag att den här spaghettin skulle göra sig riktigt bra tillsammans med knaperstekt bacon.

Easy AdSense by Unreal