Snittar med gubbröra till midsommar/sommaren

Jag älskar röror, men gubbröra är det inte så ofta jag köper. Jag står i valet och kvalet om jag kanske hellre ska göra en krabbröra – men lotten faller på gubbröran. Nu till midsommar eller sommaren över huvudtaget tycker jag att den passar utmärkt. Vi tjuvstartar lite kvällen före midsommarafton och lägger gubbröra på kavring. För att få lagom stora mumsbitar använder jag ett smalt glas – för min del blir det ett champagneglas där jag trycker ut små runda bitar. De runda bitarna kan man även lägga olika röror på – likaså kan du också välja att göra några på ljust bröd med leverpastej, lax, korvar av olika slag, räkor med majonnäs, rostbiff etc så har du ett flertal olika små snittar att bjuda på, och varför inte bjuda det till ett glas champagne eller mousserande vin?

Gubbröra är en klassiker som fungerar till både midsommar och jul i mitt tycke. Dessutom passar det som förrätt, eller som en enklare lunch med lite färskpotatis. Gubbröra består av hackad ansjovis med spad, gul lök, kokt ägg, gräslök och dill som blandas. Vissa recept innehåller kan innehålla kaviar, sardiner, böckling eller matjessill. Vanliga tillbehör till gubbröra kan vara knäckebröd, rostat bröd, bakad potatis, snaps och öl.

Men jag gör det enkelt för mig och köper en burk färdig gubbröra på affären, från Koster fiskarn. Och självklart, toppa med lite dill.

Easy AdSense by Unreal