Grillade kycklinglår med bulgur och ratatouille

Det är så tacksamt att laga kyckling, man kan göra så många olika saker med dem. Jag brukar oftast grilla dem i ugnen och antingen äter vi dem bara som de är, eller så använder jag det grillade köttet i en paj eller liknande. Jag har enkelt bara kryddat dem med grillkrydda och så ställer jag in dem i ugnen ca 25 minuter och förbereder tillbehör. För säkerhetsskull sätter jag klockan efter halva tiden och öser dem lite.

Kycklinglår
grillkrydda eller grillolja

Ugnen sätter du på 200 grader om du kryddat med torra kryddor, och 225 grader om du har en oljebaserad krydda. Den lägre temperaturen för du vill inte bränna ovansidan på kycklingen. Det tar lite längre tid för den kyckling som det är torra kryddor på. Gör ett försiktigt snitt i den tjockare delen för att vara riktigt säker på att den är helt genomgrillad.

Till kycklingen serverar jag hel bulgur (jag tycker att de blir saftigare) och någon form av grönsak och eventuellt en sås. Jag har nyligen blivit utvald som testpilot på smartson.se så till kycklingen idag testar jag Ratatouille som jag även kommer att redovisa smakupplevelse och åsikter om på smartsons hemsida tillsammans med andra i testpanelen.

Easy AdSense by Unreal