Grillad, marinerad fläskkarré med äppelcurrysås

Vi grillar fläskkarré som vi marinerar och penslar ytterligare under grillning med grillolja. Till köttet serveras kryddade potatisrutor, crisscuts och Erik Lallerstedts sås med curry och äpple. Idag har vi varit ute Arlas koutsläpp i Uppsala, köpt rabarber och varit och veckohandlat för nästa veckan. Därför kändes det skönt att göra det lite enkelt till middag.

Till köttet har vi köpt crisscuts, som står inne i ugnen lika ungefär länge som köttet behöver på grillen. Jag sätter ugnen på 225 grader och låter de stå inne 18 minuter, efter 10 minuter vänder jag på dem lite.

 

 

 

 

 

 

 

Det här är en sås som verkligen passar fläskkött. Jag tycker också att det var roligt att alla barnen gillar den och satt och doppa både kött och potatisbitarna i den. Till maten åt vi tomater som vi toppade med basilikablad.

Eftersom jag ändå hade ugnen på passar jag på att göra en paj med jordgubbar och äpple. Jag toppar den med vaniljsocker för att bryta av smakerna lite.

 

 

 

 

Vin till maten? Till det här testade vi ett, för oss, Chianitvin. Terreno Chianti Classico (2373) kostar 89 kronor. Ett vin som är lite kryddig och har en trevlig fatkarraktär.

Easy AdSense by Unreal