Potatissallad med ruccola, parmesan och valnötter

Det här är ett recept som vi ofta gör på sommaren. Den har många friska smaker och är väldigt enkel att göra. likaså kan man variera den efter tycke och smak. När vi gjorde salladen senast gjorde vi en enklare variant där vi hade färdig kall, kokad potatis, skivade ner vanliga tomater, hackad rödlök. Hällde på olivolja och balsamvinäger och sedan ett par varv med svartpepparkvarnen. Avslutningsvis hade jag riven parmesan över och blandade försiktigt om så att potatisen inte skulle bli för smulig/gå sönder allt för mycket. Det går också att ha ruccola i potatissalladen.

½-1 kg kokt, färskpotatis/kall potatis
1 rödlök
rucollasallad
6-8 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger/ljus vinäger
1 tsk dijionsenap
1-3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
15-20 valnötter
50 g färsk parmesan
färsk oregano

Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med rucolan. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, 1 tsk salt och 3 krm peppar i en skål och häll över potatissalladen. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesanost, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem.

Tips, byt ut valnötterna mot rostade pinjekärnor

Easy AdSense by Unreal