Rostade pinjekärnor och tips

Rostade pinjekärnor är jättegott till många olika saker. Jag brukar ha det till sallad, potatissallad, dekoration till chokladkaka eller chokladtårta. Det är också gott att ha som topping på små snacks. Vi har nötallergi i vår familj så det är en ingrediens som serveras i en separat skål för de som får och kan äta det.

Rosta pinjekärnorna i torr het stekpanna under omrörning eller i en form i ugnen vid 225 grader, cirka 5 minuter.
Vi brukar på sommaren alltid göra potatissallad på färskpotatis, ruccolasallad, parmesan och valnötter, där det också är väldigt gott att byta ut valnötterna mot just pinjekärnor.

Något som också är väldigt trevligt som tilltugg, är om man tar Breasola, rostar dem lätt i ugnen, blandar creme fraiche och feta ost och sedan strör rostade pinjenötter över.

12 st bresaola, tunna skivor
Fetaostcrème:
100 g fetaost
1 dl crème fraiche
2 tsk honung
svartpeppar
2 msk rostade pinjekärnor
färsk timjan

Sätt ugnen på 250 grader Lägg bresaola på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in den i mitten av ugnen, 250 grader, cirka 5 minuter tills skivorna är torra. Lägg dem att svalna på galler. Blanda samman fetaost med crème fraiche i en skål och smaksätt med honung och svartpeppar. Spritsa en klick på varje skiva bresaola vid serveringen. Strö över hackade rostade pinjenötter och timjan.

Easy AdSense by Unreal