När jag letar i frysen hittar jag ett paket hallon, vilket passar ypperligt att blanda med saftiga päron och göra en paj. Där de söta päronen gör att jag inte heller behöver ha så mycket socker i smuldegen.
Lördag, jag har en stek i ugnen – under tiden passar jag på att göra en paj. Lite överraskande med efterrätt. Jag har conferencepäron hemma, saftiga och söta.
1 pkt hallon, 250 g
2 päron, skalade och skivade
Smuldegen:
125 g margarin
3 dl vetemjöl
½ dl socker
Jag tar fram en pajform och häller ut hallon i botten, därefter lägger jag ut päronen så de täcker hela formen. Smuldegen blandar jag bara i en bunke och strör över. Det är allt som behövs göras.
Jag passar på att grädda den sedan när steken är klar, under tiden vi äter. Till pajen serverar jag vaniljsås men det går också bra att ta både grädde eller glass.