Wok med marinerad fläskkarré och böngroddar

Det här är en lite spännande wok som blir lila i färgen då man främst använder rödkål och böngroddar. Jag tycker att det går ganska snabbt att göra den, då köttet minst ska marineras i 30 minuter. För enkelhetens skull brukar jag woka allt i omgångar i en riktigt het wokpanna och sen avsluta med att värma upp allt precis före servering.

marinad
½ dl ostronsås eller 2 msk olja
½ dl vatten
1 lime, pressad saft
2 msk ingefära
2 msk honung

600 g fläskkarré i strimlor
250 g risnudlar
2 msk matolja
1/4 rödkålshuvud, finstrimlat
3 salladslökar, hackade
½ röd chili, urkärnad och hackad
4 dl böngroddar

Blanda i ordning marinaden och lägg i den strimlade fläskkarrén i minst 30 minuter. Koka nudlarna och häll av vattnet. Hetta upp oljan i en wok och lägg i det marinerade köttet och låt det fräsa någon minut. Tillsätt rödkålen och woka 4-5 minuter till köttet är genomstekt och kålen börjar bli mjuk. Tillsätt lök, chili, böngroddar och nudlar och woka ytterligare någon minut.

Easy AdSense by Unreal