Chokladråttor, festligt till kalas

I grund och botten är det här helt vanliga chokladbollar som sedan formats som råttor, rullats i chokladströssel. Sen har de fått en svans av godisrem och öron av non stop. Det  här var ett mycket uppskattat inslag på senaste barnkalaset och eftersom de inte är svåra att göra så även något jag verkligen rekommenderar.Ett tips är att inte göra dem allt för stora, då det säkert finns en massa andra godsaker.

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt, starkt kaffe

chokladströssel
godissnören
non stop/smarties

 

Blanda smör, smör och vaniljsocker i en skål. Om du har låtit smöret stå framme en stund innan är det enklare att arbeta med det. Blanda i kakao och därefter havregryn och kaffe. Rör om så allt är ordentligt blandat, det är inte roligt att bita i en chokladboll och få en klick smör eller liknande.

Forma smeten till små runda bollar och ”tryck till dem över ryggen” så du får formen som en liten mus/råtta. Klipp godisremmen i lagom långa bitar, låt en bit gå in i råttan så de inte ramlar av så lätt. Tryck sedan in non stop/smarties som öron, om man vill kan man dela dem men jag tyckte det inte blev bra och valde att sätta in dem hela istället. Vill man kan man också markera nosen med en lite dekorationspärla eller liknande som man brukar använda till tårtdekoration.

Easy AdSense by Unreal