Pastasallad med soltorkade tomater och fetaost

12Den här pastasalladen gjorde jag till studentbuffé med 40 personer. Den är enkel och kan därför kompletteras med både kallskuret och kycklingspett eller egentligen vad man vill ha till den. Receptet är för 30 personer.

Men när du räknar för buffé, tänk på att du kan inte göra till så många personer av allt du tillagar, utan tänka att några kanske tar mer, men andra kanske tar mindre. Finns det dessutom mer att välja mellan då får man räkna ihop den sammanlagda mängden protein eller tillbehör per gäst.

1½ kg pasta (okokt)
3 burkar Ridderheims soltorkade tomater
2 burkar kalamata oliver (ca 280 g avrunnen)
1 påse blandsallad á 200 g
4 förpackningar fetaost á150 g
Basilika till garnering

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. Skiva soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda ner oljan från soltorkade tomaterna i den färdigkokta pastan och blanda ordentligt. Dela fetaosten i mindre bitar och blanda ner i pastan. Häll av vattnet från oliverna och blanda ner i pastan. Tillsätt soltorkade tomater och blandsallad och om du vill så toppa gärna med basilika.

Easy AdSense by Unreal