Skaldjursplatå

2Efterlängtad skaldjursplatå. Förra året missade vi att boka in oss när det erbjöds skaldjursplatå på Edsbacka Wärdshus, så nu när vi såg att det återigen serverades skaldjur, så bokade vi in oss. Edsbacka Wärdshus, med gastronomiska anor som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, är beläget alldeles invid slottsparken med utsikt över Edsviken. Här kan man äta god mat alla dagar i veckan. Kalenderiet erbjuder både som nu skaldjursaftnar, vinprovningar, Mårten Gås och julbord.

7 6

 

 

 

 

 

 

Skaldjurskvällen börjar med ostron, stora fina ostron som serveras på en isbädd. Det sägs att ostron är som en kyss från havet och anses vara det bästa havet har att erbjuda oss. Genomgående till platån dricker vi champagne, Bollinger.
5Efter ostronen kommer ett stort fat med Moule marinière, musslor i vitt vin. En fantastisk sås, så bara musslorna i sig skulle jag kunna äta som middag. Smaskens till sista droppen. Men det är efter den här rätten som huvudnumret kommer, själva skaldjursplatån. Hummer, krabba, rökta räkor, räkor, löjrom, sikrom, skagenröra, aioli, rhode island och creme fraiche med hackad rödlök. Till serveras även nyrostat toast. Väl tilltaget och allt smakar fantastiskt. Det är en mycket trevlig kväll och personalens bemötande är exemplarisk.4

 

1

 

 

 

 

Adress: Sollentunavägen 220, 191 35 Sollentuna
Easy AdSense by Unreal