Kryddsmör med parmesan

smörGrillad entrecote, med ett kryddsmör av parmesan, vitlök och basilika. Fantastiska smaker som blandar sig till köttet och grönsakerna. Att det sedan är så enkelt att förbereda är toppen. Kryddsmör kan man även variera sig i oändlighet, vilket gör att det är spännande att prova nya smaker och kombinationer. Här gjorde jag en liten sats för att det skulle räcka till kvällens middag, men man kan enkelt öka på och göra smör som man kan frysa in för att sedan ta fram lämpligt stor bit när det behövs.

100 g smör
1 dl riven parmesan
1 vitlöksklyfta
8-10 basilikablad
salt

Lägg rumstempererat smör i en bunke, riv osten, pressa vitlöksklyftan ner i bunken. Lägg till sist ner basilikabladen och lite salt och kör försiktigt med mixerstav tills allt blandats. Placera smöret i en liten skål och ställ kallt tills den ska ätas. Receptet går att dubbla och därefter frysa. Forma den gärna till en lite korv så det är lätt att skära skivor att lägga direkt på grillat kött, eller där man känner att man vill ha en liten klick smör med spännande smaker.

Easy AdSense by Unreal