Hamburgare med parmesan

hambVi fortsätter att laga mat med parmesan, idag grillar vi hamburgare med riven parmesanost i burgarna. Dessa kan även tillagas på spisen. Tillbehören till hamburgarna är precis som vanligt, men då vi inte äter bröden passar vi på att ta lite extra sallad till och en vitlöksaioli med chili som vi har kvar sedan vi åt kräftor. Aiolin passar riktigt bra till hamburgarna och ger lite extra sting utöver den sambal oelek som redan finns i burgaren.

1 ½ kg nötfärshamb3
4-5 vitlöksklyftor, krossade
1 gul lök, grovriven, stor
2 msk worcestersås
3 dl parmesanost, riven
1 ägg
1 msk sambal oelek
1 ½ msk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:
tomater
rödlök
sallad
hamburgerbröd, (gärna med sesamfrö)
ost

Blanda vitlök, lök, worcestersås, parmesanost, ägg, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och rör tills färsen är väl blandad. Forma 10 biffar à drygt 150 gram. Stek biffarna i het panna, 2–3 min på varje sida. Förvara dem i kylen tills det är dags att grilla. Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Rosta även hamburger­bröden på grillen, ca 30 sekunder på var sida. Servera med tillbehören.

hamb1hamb2

Easy AdSense by Unreal