Tortillabröd LCHF

tortilla2Barnen vill ha tacos, så det blir det. Då barnen får mjuka tortillabröd, letar jag även fram ett bra recept så även vi kan få ett ”bröd” till vår mat. Det recept som jag först fastnar för är den på 56 kilos bloggen. Där finns även recept på tacokrydda, salsa och wraps (som vi för övrigt tänkte testa nästa gång.

2 dl mjölktortilla
2 ägg
50 g riven ost
2 msk fiberhusk
1½ dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
olja

Sätt ugnen på 200 grader. Värm mjölken så den blir ljummen. Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter. Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg. Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Sen när de svalnat kan man fylla dem med de tillbehör man tycker bäst om. Jag passar på att göra dels större som man kan rulla in tillbehören i och sen även några små, då jag väljer att äta en tacosallad och tar det som en liten bit bröd till.
tacotortilla4

Easy AdSense by Unreal