Ostplättar

ostplättar2Ostplättar – fantastiskt gott till frukost. LCHF innebär att inte få äta smörgås, vilket är något som jag skulle kunna leva på, lite googlande så hittar jag dessa, ostplättar – som kan användas som smörgås, hamburgerbröd, pizzabotten – eller så länge fantasin räcker. Jag kompletterade med solrosfrön till receptet då det alltid är gott i bröd, beroende på när man ska äta den så kan man välja att inte ha med det. Receptet hittade jag på tjockkocken, men det kommer ursprungligen från Majas LCHF

3 äggostplättar
1 äggula
2 msk philadelphia
3 dl riven ost (jag använde en mild vanlig herrgårdsost)
1½ tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 msk linfrön
2 msk solrosfrön
2 msk pumpakärnor
sesamfrön att toppa med

Vispa äggen och den extra äggulan fluffigt med elvisp. Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost, solros- och linfröna. Blanda smeten väl. Klicka upp på bakplåtspapper och toppa med sesamfrön. Receptet ger sex stycken men jag valde att göra dem mindre och fick ut nio stycken. Grädda i ugnen 200 grader i ca 8-10 min-

ostplättar1Vi delade försiktigt på bröden och åt den med Bregott och ost. Dessa är även något som jag kan tänka mig att ta med mig till jobbet som mellanmål.

Easy AdSense by Unreal