Sesamknäcke

frö1Ostknäcke gjort på sesamfrön, en ny favorit kanske? Nyårslöftet är att göra 2015 till vårt år, det handlar då om en njutningsfull vardag, god mat men ändå leva sunt och nyttigt. Ta vara på varandra så att säga. Då mat alltid varit ett stort intresse, är det in trevlig utmaning att starta året med LCHF. Först ut, hitta en ersättning för våra knäckebröd gjorda på majsmjöl, så här blev det en variant på sesamfrön där vi river prästost och blandar i smeten. Det går också att ersätta den mot parmesanost, eller någon god krydda, exempelvis rosmarin.

3 dl sesamfrönfrö3
1 dl solroskärnor
75 g grovriven ost (gärna lagrad)
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
2 ägg
½-1 tsk salt
flingsalt

Blanda alla ingredienser och bred sedan ut allt på en klädd plåt. frö2Strö flingsalt på toppen och ställ in i ugnen 175 grader i 20 min. Skär med pizzaskäraren knäcket i lagom stora bitar. Sänk sedan värmen till 125 grader och låt stå ytterligare 40 min. Känn efter så att knäcket är torrt helt igenom. Låt det gärna stå kvar i ugnen tills den har svalnat.

Easy AdSense by Unreal