Kolakladdig pollykaka

pollysKladdig kladdkaka med pollygodis i den, gör att den blir kolaseg och smakar underbart. Det här är för oss en vad vi kallar för vabbkaka, då sonen oftast vill att vi bakar när han är hemma och är sjuk. Ett underbart tillfälle att både få tillfälle att umgås, men det finns även möjlighet att i matlagningen att få fram olika matematiska inslag – här till exempel vägde vi chokladen, han håller koll på att det blir 200, och efter varje bit räknar han fram hur mycket som saknas. Tidigare har jag även testat ett annat recept med polly, men då gjorde jag dem i mindre formar.

200 g mörk chokladpolly2
200 g smör
4 ägg
1½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl

Polly, att strö över innan den ställs in i ugnen

pollyBörja med att sätta ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och dela smöret som du sedan smälter tillsammans över vattenbad. Försiktigt så det inte kommer vatten i choklad och smörblandningen. Låt den sedan svalna något. Vispa under tiden ägg och socker för hand så det blandas ordentligt. Vänd därefter runt chokladblandningen i äggsmeten. Avsluta med att tillsätta vetemjöl och vaniljsocker och blanda till en jämn smet. Smörj en form med löstagbara kanter du kan även fästa ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten i formen och strö eller placera ut Polly i ett mönster. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Kakan kommer att bli riktigt kladdig, och chokladen lite bränd, men det är mer den sega kolan vi vill åt. Ta ut kakan ur ugnen, när den har svalnat så ställ in den i kylen innan det är dags att servera den, gärna över natten men minst i två timmar.

Easy AdSense by Unreal