Kebabpizza

kebabBarnen önskar kebabpizza till middag, vilket passar perfekt till fredagsmyset. Vi köper färdigt pizzakit för att göra maten liten snabbt efter jobbet, steker kebabköttet med en rad olika kryddor. Därefter gräddar vi pizzan med tomatsås, kebabkött och ost. Grönsakerna och sås blir goda tillbehör på pizzan efter det att den gräddats. Vi lägger på sallad, tomat och rödlök på pizzan medan sås, majs och fefferoni är ett frivilligt tillval som var och en får göra.

pizzakitkebab2
riven ost
kebab
kryddor*
sallad
tomat
rödlök
vit och röd kebabsås
fefferoni

Vi börjar med att rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper, breder över tomatsåsen och sedan steker vi kebabköttet tillsammans med kryddorna. Köttet läggs sedan på pizzan som avslutas med riven ost. Den gräddas sedan i 200 grader ca 15 minuter. Innan servering fördelar vi strimlad isbergssallad, skivade tomater och finskuren rödlök på pizzan. På bordet ställer vi fram majs, röd och vit kebabsås och fefferoni. Där den vita såsen är hemmagjord på creme fraiche, vitlök, spiskummin, majonnäs och svartpeppar.

kebab3* Kryddblandningen som vi använder när vi steker köttet är cayennepeppar, gurkmeja, paprika, koriander, spiskummin, oregano och svartpeppar, utan att vi har måttat något speciellt men inte heller tagit för mycket av något – lite så där som vi gör när vi lagar mat hemma hos oss.

Easy AdSense by Unreal