Glutenfria – och laktosfria kex/knäckebröd

knacke1Supergoda, knapriga kex/knäckebrödsbitar som både är glutenfria och laktosfria, med andra ord ett perfekt tilltugg att bjuda på som alla kan äta. Jag har gjort dem tidigare, men här har jag strött flingsalt över dem för att få en salt smak på dem – då behövs inte heller något smör utan de är underbara ändå.

2 dl majsmjölknacke
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
½ dl rapsolja
1½-2 dl kokande vatten
flingsalt

Börja med att blanda majsmjöl, sesamfrön och solrosfrön, så på vatten och olja. Blanda ihop och bred sedan ut det på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsaltet. Grädda i 150 grader, först i 30 minuter – ta sedan pizzadelaren och skär den i lagom stora bitar. Grädda dem därefter ytterligare 20-30 minuter, tills de har fått fin färg och känns krispiga.

Easy AdSense by Unreal