Tomatsås till pizza

IMG_0932Nyårsdagen och nu är det dags att låta skinkan sedan jul ta slut. Detta gör vi genom att göra en pizza och använda den som pålägg. Här är det även ett gott tillfälle att använda alla möjliga rester från kylen, ostkanter, grönsaker och det man själv önskar lägga på sin pizza. Vi gör pizza i långpanna så kan vi dela upp om det är någon som inte önskar samma tillbehör som de andra.

1 rödlökIMG_0931
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
2 askar coctailtomater
1 msk balsamvinäger
chiliflakes
svartpeppar
socker
3-5 dl passerade tomater

Hacka lök och vitlök och stek i olja utan att det tar färg. Dela tomaterna i fjärdedelar och häll i kastrullen tillsammans med buljongtärning och tomatpuré. Krydda och låt allt stå och puttra. Häll på balsamvinäger och socker. Avsluta med passerad tomat och låt allt stå och puttra ihop ca 20 minuter.

Easy AdSense by Unreal