Limemarinerad biff med grönsaker

IMG_0737Snabblagat och oerhört gott. Limemarinerad biff med vitlök tillsammans med hastigt wokade grönsaker som sedan serveras i en mjuk tortilla eller pitabröd tillsammans med lite creme fraiche, tacosås eller vad man själv önskar. Populärt både hos vuxna och barn där man själv kan ta det man tycker om. Jag har lagt köttet i marinad innan jag åkte till jobbet (ska ligga minst en timme) för att förkorta matlagningstiden när vi kommer hem från jobb och skola. Receptet kommer ursprungligen från Viktväktarnas Frestande smalmat och enligt gamla poinstsystemet, motsvarar en tortilla med fyllning 3½ points, och kalorimässigt 200 kcal.

400 g strimlad biffIMG_0735
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 lime, pressad saft
1½ tsk olivolja
1-2 paprikor, strimlor
10 champinjoner, tunna skivor
3-4 tomater i skivor
majs
soft tortilla bröd
creme fraiche
och/eller tacosås

IMG_0736Lägg köttet i en skål och blanda med limejuice, vitlök och olja och låt den stå i kylen minst en timme. Ta upp köttet ur marinaden och stek den i en wok eller stekpanna på ganska hög värme 2-3 minuter. Ta ur köttet och woka lök, paprika och champinjoner. Fräs dem tills de börjar bli mjuka och lägg tillbaka köttet. Förbered tomater, majs och sås. Värm tortillabröden i mikron eller i ugn enligt förpackning. Lägg upp på brödet och vik ihop och servera.

Easy AdSense by Unreal