Cornflakespanerad sej

IMG_5248Vi köper färsk sej över disk på affären, fina ryggfilébitar, som jag sedan delar lägger i en form och toppar med panering på cornflakes. Lyxig variant av fiskpinnar, uppskattat av alla och jättegott. till serverar jag ett mos av blomkål och en kall creme fraichesås med rödlök, cornichons och äpple. Favoritsåsen om jag får välja.

sejIMG_5234
2-3 dl corn flakes, smulad
1 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor
några kvistar timjan eller annan ört
3/4-1 dl flytande margarin
salt
svartpeppar

Dela fisken i mindre portionsbitar, det går även att göraIMG_5233 den hel men jag delar för att förkorta tiden i ugnen. Blanda ingredienser till panering och fördela den ovanpå fisken. Ställ in i ugn, 200 grader ca 20-25 minuter. Dela lite i fisken så den faller isär så ser du om den är färdig. Gör såsen medan fisken står i ugnen. jag brukar göra den relativt ofta så jag gör den på en höft, tidigare recept på den hittar du här.

IMG_5243sås:
1 brk creme fraiche
liten klick majonnäs
1 äpple i bitar
8-10 cornichons i bitar
½-1 rödlök
1 tsk vitvinsvinäger
2-3 tsk fransk senap
salt
peppar

Skär cornichons, rödlök och äpple i mindre bitar och blanda med resten av ingredienserna. Med fördel även dagen innan så alla smaker får blanda ihop sig ordentligt.

IMG_5237Blomkålsmoset: Jag delade ett blomkålshuvud i buketter och kokade dett i lättsaltat vatten, mosade det därefter med elvisp, tillsatte lite smör, salt och peppar.

Easy AdSense by Unreal