La Poja (95261)

IMG_3734Maken fyller år, så jag passar på att köpa hem ett nytt och vin. Jag ber om hjälp i butiken och utgår ifrån ”vårt vin” . Det här ligger dock med lite högre prislapp, men ändå inom ramer för vad jag tycker att ett vin kan kosta om man firar något. Det är ett vin med tät, mörk, rödblå nyans i färgen och det doftar både kryddigt, fruktigt med fatkaraktär. Det finns ett inslag av körsbär, katrinplommon, kakao och örter. Det luktar som ett amaronevin. Smaken är ungefär likadan med fruktigt inslag med fatkaraktär, körsbär, katrinplommon, kakao, peppar och örter, men i smaken blir det inte samma upplevelse som med doften, om det vore ett amaronevin. Det är inte så strävt utan känns mer lent i munnen och smaken är inte alls som man förväntar sig när man satt näsan mot glaset, men det är gott. Kanske inte direkt prisvärt, men riktigt gott. Vinet rekommenderas till nöt eller viltkött, men det är även gott med en skiva salami, innan vi dricker det har vi hällt upp det på karaff och det känns som om varje efter varje mun blir vinet lite bättre då det fått stå och lufta sig. Vinet är mycket fyllig, det har en viss strävhet och rejält med fruktsyra men även om det är gott, så är jag tveksam till om det är värt nästa 500 kronor.

 

På systembolaget finner du den under 95261 i välsorterade vinbutiker, eller om du beställer den till din butik.

Easy AdSense by Unreal