Valle Reale

IMG_3111Jag har fått i uppdrag att köpa hem vin till helgen, vanligtvis blir det oftast att man köper gamla invanda favoriter, men någon gång i bland så behöver man tänka lite utanför sina egna ramar. Idag blir det Valle Reale, som finns i både rött och rosé.

Det här är ett prisvärt vin som vi köpt ytterligare en gång till sedan vi testade den första gången. Den kostar 89 kronor och har nummer 2355 på systembolaget.  Vinet beskrivs som kryddig, med en utvecklad smak med fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, salvia, läder och kakao. Vi testar det första gången till tacopaj som även den är lite smakrik men pasar ytterligt till maten. Andra gången provar vi vinet till fredagsosten och den passar lika bra till det. vi har köpt det igen, men frågan är om vi kommer att köpa det ytterligare en gång till?

Montepulciano d’Abruzzo är ett rött italienskt vin gjord från Montepulciano vinframställning i Abruzzo regionen av öst-centrala Italien Enligt italiensk vinlagarna kan Montepulciano d’Abruzzo utarbetas till en rosé (där det kallas vanligtvis Cerasuolo). Vinet ska bestå av minst 85% Montepulcianodruvor det är tillåtet att fylla ut resten av vinet, upp till 15% med Sangiovese.

Jag arbetar så jag har nära till systembolagsbutiken vid Söderhallarna, Medborgarplatsen i Stockholm. En butik som fortfarande säljer över disk och personalen är väldigt serviceinriktade och duktiga på viner. Den här får jag dock ”rekommendation” av då jag lyssnar på två italienare som står och diskuterar vinerna i glasmontern i entrén, de pratade om många olika viner så jag valde ut den här av dem de prata om för sina välfyllda cirklar

Easy AdSense by Unreal