Kycklingpaj med broccoli

IMG_2945Vi har lunch med familjen, farmor och farfar och mormor och morfar då vi firar en sjuåring. För att göra det enkelt och kunna förbereda gör jag kycklingpaj. (Jag gör även en paj med crabbsticks till mormor som inte äter kött). Jag har grillat kycklingdelar i ugnen som är kryddade med örter och vitlök. Jag har även vår vanliga curry creme fraiche som fyllning tillsammans med osten, då vi har gäst som inte äter ägg.

3 dl vetemjöl, (180 g)IMG_2940
100 g smör
2 msk vatten

Hacka samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning:IMG_2942
Grillade kyckling delar, det går bra att köpa en färdiggrilladförvälld broccoli
coctailtomater
curry creme fraiche
riven ost

Fördela kyckling, broccoli och skurna cocktailtomater. Bred över curry creme fraiche och fördela riven ost ovanpå. Grädda i ugnen 200 grader, 20-25 minuter tills den fått fin färg.

Easy AdSense by Unreal