Kebabpizza

IMG_2881Vi gör pizza hemma, och sonen som älskar kebabpizza vill gärna ha det. Vi gör därför en pizza med tomatsås och ost som vi gräddar, därefter steker jag kebabflarn och kryddar med kebabkrydda och sen får var och en välja tillbehör tills in pizza. Jag skär i ordning; isbergssallad, gurka, tomat, rödlök och sen har vi majs, röd och vit sås.

IMG_2879Pizzakit – deg och tomatsås
riven ost/mozzarella
Kebabkött
kebabkrydda
isbergssallad
tomat
gurka
rödlök
majs
vitlökssås
röd kebabsås

 

IMG_2878Börja med att rulla ut pizzadegen, bre tomatsås på den och strö över riven ost och skivad på mozzarella. Sätt ugnen på 200 grader och grädda tills osten smält och fått fin färg, lyft gärna lite på degen och se att den har fått färg undertill också. Under tiden pizzan är i ugnen stek kebabkött och krydda med kebabkrydda. Skär grönsaker och lägg upp i olika skålar så var och en kan ta det den själv vill ha.

Vin till maten:IMG_2880 Till maten väljer vi en Appassimento – Casa Vinironia Appassimento Edizone oro, (2109 på systembolaget). Ett prisvärt kryddigt  och mustigt vin (80 kronor). Enligt beskrivningen är det ett vin med inslag av fat, katrinplommon, salvia, choklad och russin som passar bra till pizzan. Den finns även på bag-in-box 3 liter för 199 kronor.

Easy AdSense by Unreal