Broccolipaj med crabbsticks

IMG_2946Vi har sjuårsfirande hemma och jag gör pajer som vi äter tillsammans. Då mormor är vegetarian, men kan äta fisk och skaldjur gör jag en variant som är med crabbsticks. För att göra det lite dekorativt delar jag på körsbärstomater som jag lägger runt om pajen. Vi övriga äter en kycklingpaj men med currycreme fraiche i.

3 dl vetemjöl, (180 g)IMG_2940
100 g smör
2 msk vatten

Hacka samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning:IMG_2944Förvälld broccoli
crabbsticks
coctailtomater
riven ost

Äggstanning:
3 ägg
1½ dl mjölk
cayennepeppar
örtkrydda, till exempel basilika eller oregano
svartpeppar

Jag kokar broccolin i lättsaltat vatten och låter det stå och rinna av. Därefter fördelar jag broccoli, crabbsticks, riven ost och tomater i den förgräddade pajdegen och avslutar därefter med att hälla över äggstanningen. Jag tar en gaffel och fördelar så äggstanning kommer ner mellan broccoli och crabbsticks. Pajen gräddar jag sedan i 200 grader ca 20-25 minuter. Den ska ha fått fin färg och att äggstanningen stelnat.

 

Vill man göra den helt vegetarisk kan man bara ta bort crabbsticksen.

Easy AdSense by Unreal