Torsk med ägg och brynt smör

Vi brukar laga torsk med ägg och persiljesås, så det här är bara en variant av detsamma som kommer med matkassen från Coop. Här kokar man potatisen och passar på att ångkoka sockerärtorna i samma kastrull. Gott, men många moment att laga. Här är vi väl inte så förtjusta i smält smör på maten, men vi testar men bara hälften av vad som står i receptet.

1 kg potatis
4 hårdkokta ägg
500 g torsk
1 tsk salt
½ skivad gul lök
50 g smör
200 g sockerärtor
1 dl hackad bladpersilja

Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min. Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Hacka äggen grovt. Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar. Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor.