Lammgryta med morot, palsternacka och aprikoser

I påskhandeln hittar jag grytbitar av lamm i butiken och passar på att göra en gryta. De mesta recept jag hittar är tomatbaserade, men det är väl helt ärligt inte riktigt min favorit så jag gör en egen variant och har morot, palsternacka och aprikoser i som sedan tillsammans med en kryddblandning och en stor rosmarinkvist får puttra i lite vanligt vatten och göra en lite mer buljongbaserad sås. Jag kokar med morötter och palsternacka tidigt i koket, vilket gör att de blir lite mosiga, vill man kan man tillsätta dem senare så man får lite motstånd i dem.

600 g lammgrytbitar
1 gul lök
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
salt
peppar
timjan
1 kvist rosmarin
1tsk masalakryddblandning
4 dl vatten
10 aprikoser

Jag börjar med att krydda köttet med timjan, salt och peppar, därefter steker jag lök och kött för att sedan tillsätta rosmarin, morot och palsternacka och täcka med vatten och låta det stå och puttra. Efter ett tag lägger jag i hela aprikoser i grytan och låter dem koka med sista stunden. Till grytan serverar jag kokt ris.

Easy AdSense by Unreal